رفتن به محتوای اصلی
x

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در دانشگاه صنعتی اصفهان خبر داد: ایجاد رشته حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی در دانشگاه‌های کشور

  • داخلی
  • 4 آذر 1402
  • کدخبر: /

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در دانشگاه صنعتی اصفهان خبر داد: ایجاد رشته حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی در دانشگاه‌های کشور

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، در نشست مشترک سازمان پدافند غیرعامل کشور با اعضای شورای دانشگاه صنعتی اصفهان از نگارش طرح درس رشته حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی و آمادگی برای ایجاد این رشته در دانشگاه‌های بزرگ کشور خبر داد.

سردار جلالی با اشاره به اهمیت آموزش متخصص در حوزه‌های حفاظت از زیرساخت‌های کشور افزود: سرفصل و برنامه درسی رشته‌های موردنیاز به وزارت علوم و دانشگاه‌های بزرگ کشور ارائه شده است، راه‌اندازی این رشته، کار سختی است که نیازمند مشارکت میان‌رشته‌ای و چندرشته‌ای دارد و دانشگاه‌های بزرگ کشور به‌ویژه دانشگاه صنعتی اصفهان دراین‌خصوص باید اهتمام ویژه نشان دهند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به‌سرعت بالای تحول در حوزه فناوری بیان داشت: ماهیت دارایی‌ها و زیرساخت‌هایی که ما از آن استفاده می‌کنیم، به‌شدت فناورانه شده است. رویکردهای دفاعی و کنترل مخاطرات نیازمند نگاه علمی و فناوری است و موضوعات پدافندی، موضوعات اصلی کشوراست که نقش‌آفرینی دانشگاه‌ها و تربیت نیروی متخصص در این حوزه را ضروری می‌سازد.

وی با بیان اینکه باید به دارایی‌های کشور از جمله منابع انسانی توجه داشت گفت: حفاظت و صیانت از نخبگان کشور، نیاز به یک سازوکار جدی دارد. مسائل علمی در دانشگاه‌ها ناخواسته از بیرون هدایت می‌شود. سوق‌دادن دانشمندان و نخبگان به رویکرد صرفاً تولید مقاله، جلوه‌ای از این مدیریت دانش از سوی دشمن است که تلاش‌های درون‌زا را به سمت اهداف دیگری می‌کشاند.

سردار جلالی با اشاره به فراهم‌شدن تسهیلات و شرایط ویژه برای سربازی دانش‌آموختگان گفت: خوشبختانه حمایت ویژه در بحث سربازی نخبگان و دانشجویان با طرح‌های پژوهشی در حوزه وزارت دفاع و نیروهای مسلح انجام شده است و طرح‌های علمی بزرگی توسط سربازها در کشور در حال اجراست.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به تخصص و آمادگی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان در بررسی مسئله تغییرات اقلیمی، آن را یک موضوع برای همکاری مشترک مؤثر دانست و تصریح کرد: تشخیص‌های علمی و دقیق در حوزه‌های زیستی، غذایی، انرژی و اقلیم، نیازمند تجهیزات و آزمایشگاه‌های پیشرفته است تا بتوانیم درباره طبیعی یا غیرطبیعی بودن مداخلات انسانی نظر علمی و دقیق ارائه دهیم و این درخواست را از دانشگاه‌ها داریم که در این حوزه مهم ورود کنند.

سرتیپ جلالی با اشاره به بازدید از مرکز آپای دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: سازمان پدافند غیرعامل آمادگی خود را برای اختصاص بورسیه تحصیلی مشترک با مرکز آپا در رشته امنیت سایبری صنایع نیز اعلام کرده است.

رئیس پدافند غیرعامل کشور از طرح ۴۰۰ نیاز تحقیقاتی و فناوری در سازمان پدافند غیرعامل برای همکاری مشترک میان دانشگاه‌ها و مراکز فناوری یادکرد و گفت یکی از موضوعات مهم در بحث تنظیم‌گری مقررات فناوری‌ها است. نیازاست مقررات و پیش‌بینی مخاطرات در ذات فناوری دیده شود و این مهم باید در بخش تحقیق و توسعه دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی مطالعه و بررسی شود.

پدافند غیرعامل در بطن ساختار دانشگاه صنعتی اصفهان نهادینه شده است

دکتر میبدی رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان نیز در این جلسه ضمن تبریک هفته بسیج و روز پرستار، در ابتدای سخنان خود به نقش سازنده پرستاران در جبهه‌های مقاومت غزه و حوادث اخیر در بمباران بیمارستان‌های المعمدانی و شفا اشاره داشت و گفت: همان‌طور که حضرت زینب (س) رسالت تبین عاشورا را بر عهده داشت، غریب به ۶۰ خبرنگار شهید در حوادث غزه، و بسیاری از پرستاران و پزشکان، صدای مردم مظلوم غزه و جنایت رژیم غاصب را به گوش جهان رساندند.

رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان، با بیان ظرفیت بالای نخبگان دانشگاه صنعتی اصفهان از اقداماتی که این دانشگاه در راستای پدافند عامل کشور داشته است یاد کرد و گفت: دانشگاه صنعتی اصفهان از زمان دفاع مقدس نقش‌آفرینی خود را در عرصه دفاعی و پدافندی با مشارکت‌درساخت پهپادها، مقدمات ساخت پل خیبر، پروژه بزرگ زیردریایی سابحات و بسیاری دیگر از دستاوردهای دفاعی کشور در زمان جنگ و پس از آن، داشته است.

دکتر میبدی با بیان اینکه پدافند غیرعامل در بطن عملکرد نهادهای علمی و اجرایی دانشگاه صنعتی اصفهان نهادینه است تصریح کرد: آماده‌ایم با انعقاد قرارداد همکاری مشترک، گام‌های عملیاتی بیشتری در به‌کارگیری الگوها و روش‌های مصون‌سازی زیرساخت‌های کشور، از طریق توانمندی‌های دانشکده‌های مهندسی برق و کامپیوتر، شیمی و مهندسی شیمی داشته باشیم.

رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان خارج‌شدن انحصار پروژه‌های پدافندی را از دانشکده‌ها نظامی یک اقدام ارزشمند دانست و گفت: توانایی لازم برای اجرای طرح‌های پژوهشی حوزه پدافندی در تمام بخش‌های پژوهشی دانشگاه صنعتی اصفهان به‌خوبی وجود دارد.

تولید پرینتر سه‌بعدی، ساخت فناوری‌های حیاتی در صنایع بزرگ فولاد و پتروشیمی و دیگر دستاوردهای برجسته این دانشگاه، نشان از حرکت در جهت اهداف پدافندی کشور داشته است.

دکتر میبدی همچنین از آمادگی برای مشارکت در برگزاری دوره‌های تخصصی مقاطع تحصیلات تکمیلی برای توسعه آموزش‌های موردنیاز جامعه در رابطه با پدافند غیرعامل خبر داد.

راه‌اندازی پژوهشکده کوانتومی، زمینه مشترک همکاری با پدافند غیرعامل در کشور است

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان نیز در این جلسه با اشاره به سابقه همکاری دانشگاه صنعتی اصفهان در پروژه پهنه‌بندی بحران‌های استان به مشارکت در طرح‌های کاهش حوادث و سوانح با وزارت کشور اشاره داشت.

دکتر حمیدرضا صفوی، با بیان اینکه دانشگاه نسل چهارم باید تلاش کند به سمت نیازهای جامعه‌محور حرکت کند خاطرنشان ساخت: ایجاد مرکز پژوهش‌های کوانتومی در دانشگاه صنعتی اصفهان که یک پژوهشکده بین‌رشته‌ای فیزیک، برق و مکانیک است، تلاش در جهت نزدیک‌شدن به اهداف دانشگاه نسل چهار و توجه به فناوری‌های لبه علم است و این پژوهشکده یک فرصت برای همکاری مشترک با سازمان پدافند غیرعامل خواهد بود.

دکتر صفوی، به اهمیت مسائل امنیت سایبری در پدافند غیرعامل اشاره کرد و تصریح کرد: بحث امنیت سایبری صنایع در مرکز تخصصی آپای دانشگاه صنعتی اصفهان پیگیری می‌شود .

دکتر عطاپور، رئیس دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان نیز با اشاره به کمبود تجهیزات موردنیاز در بخش‌های آزمایشگاهی گفت: پیشنهاد می‌کنیم در سطح کشور، تعدادی از دانشگاه‌ها به‌صورت کامل از نظر تجهیز امکانات آزمایشگاهی هدف‌گذاری شوند تا بتوانیم، فرصت لازم برای کار و حفظ دانش‌آموختگان را فراهم کنیم.

دکتر میرغفاری، رئیس دانشکده منابع طبیعی نیز آمادگی این دانشکده در حل مسائل و ارائه راهکاری پدافندی در حوزه‌های تغییرات اقلیمی، منابع آبی، مهاجرت و پردازش و ارزیابی سرزمینی را اعلام نمود.

گفتنی است در این جلسه، دیگر رؤسای دانشکده‌ها و پژوهشکده‌های دانشگاه صنعتی اصفهان نیز به زمینه‌های مهم همکاری و توانمندی‌ها در حوزه‌های مهم زیرساختی کشور از جمله معادن و پروژه‌های زیرسطحی، حفاظت از سیستم‌های انرژی و تاب‌آوری صنایع، ساخت حسگرهای گازی، بانک ژن‌شناختی زیستی، سرویس‌های ابری و امنیت داده، توسعه اینترنت 5g و دیگر زمینه‌های همکاری اشاره نمودند.

تحت نظارت وف ایرانی